Arbeta hemifrån

Arbeta hemifrån

måndag 5 januari 2015

Var 80 -talet så mycket bättre?

Hej och kul att du tittar in på min sida

Tänkte ta upp lite om 80-talet

Många ungdomar frågar sina föräldrar om 80-talet var så bra som det alltid skrivs om

Jo visst var det mycket bra på många sätt.vi hade mycket mer jobb att välja mellan än vad det är idag. Då menar jag att det inte bara var vårdjobb utan andra arbeten bland andra yrkesområden

Som nu har många varit rädda för Ebola, och att vaccin kommer inte fram. Så har det varit i alla tider att det uppstår sjukdomar och man oftast får kontroll över dem. Och så var det på 80 -talet också och då kom den fruktansvärda sjukdomen Aids  Och alla blev dödskrämda och det var var 80-talets största epidemi innan bromsmediciner kom fram. Idag har man en helt annan kontroll över HIV, som är förstadiet till Aids. 



Musik som var populärt på 80 -talet

Tre hits:

”Sommartider” med Gyllene Tider

”Like a virgin” med Madonna

”Öppna landskap” med Ulf Lundell







Själv lyssnade jag på Kim Wilde,  Alphaville, Noice, Gyllene Tider





80 -talets klädsel var väldigt enkel och de flesta klädde sig rätt lika. Då var det mycket färg, chockrosa, mintgrönt aprikos och lammullströjor och volangblusar, och volang kjolar, tofflor och tubsockar 

Märken som Levis och  Salomon var stora

Inte som idag. Ungdomarna har mer sin egen stil.men så klart så är H&M där med att försöka hålla modet i nån stil som många ändå följer. Det roliga är att det som uppkommer som mode idag var också mode då jag var ung, vid 18 års ålder. Som t.ex svart blommigt har varit mode just nu och jag har sparat en lång kjol från den tiden och nu kan jag lätt använda den igen.

80 -talet var den goda tiden i många anseende  och det var också en tid av revolution , det var då Berlinmuren revs vilket blev historiskt, inte minst för folket i Tyskland utan för Europa att visa vi är enade. 

Jag skulle kunna prata mycket om 80 -talet. Men något som ungdomarna då inte var så medvetna om att de kunde bygga egna företag. Visst fanns de som kunde och visste och var uppvuxna i företagande hem. Idag är det annorlunda. Idag startar även de som inte har haft kunskapen hemifrån, Internet har gjort möjligt att de flesta kan skapa eget via internet och att det mer vanligt idag att se sig som entreprenör än vad det var för 30 år sedan. Se på Blodinbella som var väldigt ung och idag har flera företag och började sin karriär med att blogga.   



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Gratis