Arbeta hemifrån

Arbeta hemifrån

tisdag 11 november 2014

Snickerscheesecake låter smarigt

Hej 

Satt som vanligt och jobbade med laptop i soffan och råkade börja titta på hela England bakar och blev så sugen på nåt gott och jag som hade lovat mig själv att hålla mig ifrån socker en period. Men ack det brast och började fundera på att kanske baka nåt.

Och på den vägen blev det jag gjorde en tigersockerkaka och den blev super god. Mina barn sa de är kors i taket att deras mamma bakar och den ena sa varför gör du det när jag inte är hemma. Så nu har jag lovat att baka till helgen när hon kommer hem.

Och så satt jag på Facebook och jobbade med mina annonser och plötsligt kom det ett blogginlägg om en super god cheesecake och denna måste jag bara testa att göra. Ska kanske ge mig på och göra denna på fredag 

Här kommer receptet:

Snickerscheesecake


Det här behöver du till en rund form 25 cm :
1/2 burk med karamelliserad mjölk
250 gram salta jordnötter


3 äggvitor
3 äggulor
1 dl socker
300 gram phialdelphiaost
1 msk vaniljsocker
4 dl grädde
200 gram riven mjölkchoklad


Topping:
1/2 burk med karamelliserad mjölk + 3 msk grädde
Jordnötter




Gör så här:
Jag hittade inte färdig karamelliserad mjölk på mataffären så jag kokade sötad kondesnerad mjölk i tre timmar i en stor kastrull. Då tar man bort pappret på burken och kokar den oöppnade burken i en djup kastrull med vatten som täcker burken hela tiden. Den ska koka i 3 timmar, skölj sedan i svalt vatten tills den svalnat innan du öppnar. Börja med botten till cheesecaken, jag använde nästan hela jordnötspåsen förutom cirka en knapp dl. Grovhacka och blanda ihop med knappt halva den karamelliserade mjölken. Platta ut i den runda formenmed avtagbara kanter .
Jag brukar trycka ut lite extra i kanterna för jag tycker att det är lite fint när det blir en högre kant.



Ta fram tre olika skålar, dela ägg gula och vita i olika skålar.Rör ihop socker, vaniljsocker och philadelphiaosten med äggulorna. Vispa sedan grädden fluffig så att den bildar toppar. Diska vispen noga för annars kanske inte äggvitorna blir fluffiga, använd den torra vispen och vispa till ett hårt skum. Du ska kunna hålla skålen upp och ner när de är klara. Sedan vänder du ner äggulesmeten i äggvitan och grädden och vänder ner allt i en och samma skål och vänd om försiktigt med slickepott eller slev. Riv ner mjölkchokladen i smeten- jag använder det sidan med störst hål. Häll sedan i smeten över jordnötsbotten och frys in med plastfolie över. Spara kolakrämen i en skål , och lägg på toppingen vid servering


Cheesecaken ska frysa i minst 5 timmar innan servering, gärna över natten. Och ta fram den 20 minuter innan servering, lossa då på den avtagbara fomen.
Näär du gör toppingen så rör ner ett par matskedar med grädde i kolakrämen ( karamellierade mjölken ) och fördelade ut över cheesecaken , strö över resten av jordnötterna och servera.



Sött, salt och chokladigt! Försvinnande god.

godaste cheesecaken
 Bilden lånad 



Om du provar att göra den så berätta gärna vad tyckte om den

Ha en bra fortsättning av dagen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Gratis