Arbeta hemifrån

Arbeta hemifrån

onsdag 2 september 2015

Det finns ju inga mirakelkurer

Hej och välkommen till min sida
 
Har varit sjuk några dagar i världens hemskaste halsont och känt mig yr och med en rälig hosta på köpet. Men nu börja det vända igen till det bättre och börja kännas inombords att kroppen måste få rörelse
 
Det här tyckte jag var bra skrivet av Paulo Roberto : " Det finns ju inga mirakelkurer för att hitta formen och ändå så är det ju inte svårare matematik än plus och minus. Det du stoppar i dig måste du göra dig av med. Så vill man äta gott måste man träna. "

Själv tänkte jag börja på liten skala med träning och efter några dagar öka på den mer och så att kroppen vänjer sig

Men visst är det typiskt att när man bestämt sig och kommit igång bra med träning så slår det aldrig fel att man just då ska åka på den influensan som ungarna tar hem i från skolan

Och de ju inte bara vardagsträning som är viktigt, utan att man kanske variera den mat man äter. Så man inte äter ensidig kost, utan varierar med lite olika maträtter. Visst det kan vara svårt att hitta på något nytt och kör det gamla vanliga

Här kommer något nytt ifrån Roberto ( bilden från Robertos hemsida) http://paoloroberto.se/





Fusilli con salsa di funghi

Pasta med svamp – med lite sting!

Enkel att laga och god med nyplockade kantareller.

– Det som gör den här rätten är stinget av chili, säger Paolo.


Ingredienser för fyra personer
400-500 gram fusilli ­alternativt ­casarecce ­eller annan kort pasta
200-250 gram färsk svamp, Karl Johansvamp (eller 25 g ­torkad) eller annan färsk svamp, gärna blandade sorter
400 g tomater
1 finhackad gul lök
1 finhackad vitlöksklyfta
1 torkad peperoncino (chili)
3 msk olivolja 1+2
1 msk smör
1 dl färskriven ­parmesanost
salt och svartpeppar

Gör så här:

1. Putsa och borsta svampen väl och skär den i bitar eller skivor.

2. Koka upp vatten i en stor kastrull. Lägg försiktigt ner tomaterna. Låt vattnet koka upp på nytt och stick en vass knivspets i en av tomaterna. När skalet börjar rulla upp sig, häll av vattnet i ett durkslag, Stick i resten av tomaterna spola snabbt av med kallt vatten och låt rinna av. Skala och halvera tomaterna. Gröp ur kärnorna med en sked och skär fruktköttet i bitar.

3. Hetta upp olivolja (1 msk) i en stekpanna och fräs svamp, lök, vitlök och peperoncino i ca 5 minuter. Ta upp och kasta peperoncinon. Tillsätt tomater, olivolja (ca 2 msk), salt och peppar och låt allt koka i cirka 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

4. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten. Lägg ner pastan i vattnet och koka den ”al dente” enligt anvisningen på förpackningen. Häll av pastan i ett durkslag. Ställ tillbaka ­kastrullen på värme, lägg i smöret och häll sedan tillbaka pastan. Tillsätt hälften av parmesanosten och rör om. Blanda i svamp- och tomatsåsen och rör sedan om tills allt är ordentligt ­blandat.

5. Servera pastan tillsammans med parmesan i en skål på sidan om.
Paolo Roberto





Så med andra ord det finns ju inga mirakelkurer , utan det gäller hitta det som känns roligt och att man gör träningen till mer regelbunden









Gratis Stegtävling









 
 
 Mer erbjudande på hemsidan





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Gratis