måndag 26 september 2016

Lättlagad lax



UGNSBAKAD LAX MED SAUCE VERTE

4 portioner. Tid: 30 minuter
800 g laxfilé av mittbiten, jämntjock
flingsalt
nymald peppar
1 röd chilifrukt
1 dl hackad dill rivet skal av 1 citron 3 msk olivolja 2 tsk flytande honung


SÅS
75 g hackad spenat, tinad
1 dl hackad basilika
1 pressad vitlöksklyfta
2 dl crème fraiche
1 tsk dijonsenap
2 krm tabasco
flingsalt


  • Sätt ugnen på 200 grader. Krydda laxen med salt och peppar.
  • Kärna ur och hacka chilin. Blanda med dill, citronskal, olivolja och honung. Bred över laxen. Baka i mitten av ugnen cirka 20 minuter.
  • SÅSEN: Låt spenaten rinna av genom en sil. Pressa ur all vätska. Mixa alla ingredienser


  • Från Tara tidningen
  • .
  • Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar