▼
Lättlagad lax
UGNSBAKAD LAX MED SAUCE VERTE
4 portioner. Tid: 30 minuter
800 g laxfilé av mittbiten, jämntjock
flingsalt
nymald peppar
1 röd chilifrukt
1 dl hackad dill rivet skal av 1 citron 3 msk olivolja 2 tsk flytande honung
SÅS 75 g hackad spenat, tinad
1 dl hackad basilika
1 pressad vitlöksklyfta
2 dl crème fraiche
1 tsk dijonsenap
2 krm tabasco
flingsalt
Sätt ugnen på 200 grader. Krydda laxen med salt och peppar.
Kärna ur och hacka chilin. Blanda med dill, citronskal, olivolja och honung. Bred över laxen. Baka i mitten av ugnen cirka 20 minuter.
SÅSEN: Låt spenaten rinna av genom en sil. Pressa ur all vätska. Mixa alla ingredienser
Från Tara tidningen
.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar