Här kommer receptet
Parmalindad kycklingfilé med ugnspotatis
Parmalindad, mozzarellafylld kycklingfilé med ugnsrostad örtpotatis. Serverad med het tomatsalsa, tzatziki och fetaostsallad.
Du behöver
Parmalindad kycklingfilé
- 4 st kycklingfiléer
- 2 st mozzarella i skivor
- 4 st stora skivor Parmesanost
- 8 st soltorkade tomater
- 1 kruka basilika
- Salt och peppar
- 8 st Parmaskinka
Ugnsrostad örtpotatis
- 11 medelstora delikatesspotatisar
- 2 st vitlöksklyftor pressade
- Torkad oregano
- Salt
- Nymalen svartpeppar
- 2 dl olivolja
- 1 dl vitt vin (eller saften av en halv citron)
Het tomatsalsa
- 3 msk olivolja
- 1 st vitlöksklyfta, finhackad
- 1 st gul lök, grovhackad
- 1 burk hela plommontomater
- 0,5 st mild röd chilifrukt, urkärnad och finhackad
- 1 tsk honung
- 0,5 tsk rödvinsvinäger
- Salt och nymalen svartpeppar
Tzatziki
- 2 dl matlagningsyoghurt 10 %
- 1 st gurka skalad riven och urkramad
- 1-2 st vitlöksklyftor finhackade efter smak
- 1 tsk honung
- 1 tsk vitvinsvinäger
- Salt och nymalen svartpeppar
Fetaostsallad
- 1 st stor gurka
- 4 st tomater
- 1 st fetaost
- 0,75 dl olja
- 1,5 msk vinäger
- 1 tsk honung
- 1 tsk torkad oregano
- Salt och peppar
Enkel fruktsallad
- 2 st röda äpplen
- 2 st gröna päron
- 2 st bananer
- 0,5 st lime
- 0,5 st citron
- 1 msk flytande honung
Yoghurtsås
- 3 dl matlagningsyoghurt
- 0,5 st citron, skal
- 0,5 st lime, skal
- 1 msk flytande honung
Gör så här
- Sätt på ugnen på 180 grader.
- Parmalindad kycklingfilé
Gör ett snitt i kycklingfilérna. Salta och peppra insidan. Peppra utsidan. - Skiva mozzarella.
- Fyll kycklingfiléerna med mozzarella, soltorkade tomater, parmesan och basilikablad.
- Lägg skivor av parmaskinkan två och två omlott, rulla in de mozarellafyllda kycklingfiléerna i skinkan.
- Lägg de parmalindade kycklingfiléerna i en ugnsform och stek i ca 20-30 min till en temperatur på 65 grader (den stiger ytterligare ett par grader när det kommer ut för att vila och blir då helt klar).
- Ugnsrostad örtpotatis
Blanda alla ingredienser i en långpanna och sätt in i ugnen i cirka 40 minuter tills all vätska försvunnit. - Het tomatsalsa
Stek lök och vitlök mjuk, utan att den tar färg. - Tillsätt chili och låt den steka med en stund.
- Tillsätt tomater med tomatjuice och koka på låg värme i cirka 40 minuter. Smaka av med honung, vinäger samt salt och peppar.
- Tzatziki
Blanda samman alla ingredienser och smaka av. Låt stå så att smakerna utvecklas. - Fetaostsallad
Skär gurka och tomat. Smula fetaosten med händerna - Blanda olja, vinäger, honung, oregano. Salta och peppra!
- DESSERT
Enkel fruktsallad med yoghurtsås
Skala och skiva bananerna. - Skär äpple och päron i tärningar (med skal på). Kläm över citrussaften och blanda om allt med honungen.
- Yoghurtsås
Blanda samman matlagningsyoghurt, honung smat zest och saft av citron. - Låt stå kallt en stund innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar